Voor
Na
100% Dicht

ZUIVER

Stofdicht

De perfecte pasvorm van de BFM-fitting creëert een 100% stofdichte verbinding. De fitting helpt met het creëren van een gezonde en veilige werkomgeving en helpt bij de naleving van COSHH (Control of Substances Hazardous to Health).

Hygiëne

De BFM-fitting zet een nieuwe standaard voor hygiëne. Seeflex manchetten zijn 3A goedgekeurd en voldoen aan de regelgeving van de FDA en USDA. De Seeflex 040E, 020E en 060ES voldoen aan de Europese normen.

Contaminatie

De BFM-fitting lost het probleem op van productophoping tussen het einde van de pijp en een manchet. Door de gladde interne boring wordt contaminatie voorkomen.

Zichtbare product flow

De heldere manchetten van urethaan maken het mogelijk om het product door de fabriek te volgen. Ook kunnen eventuele blokkades hierdoor snel worden achterhaald. De manchetten zijn verkrijgbaar in statisch ontladende materialen die helpen de interne poederaankleving te reduceren. Zo blijven de manchetten doorzichtig.

SOLIDE

Druk

Overdruk zorgt dat de traditionele fitting uit zijn klemmen raakt. De BFM-fitting kan hoge druk aan zonder dat er lekkage ontstaat.

Ontvlambare atmosfeer (ATEX)

BFM Seeflex 040 manchetten zijn geschikt voor gebruik in ontvlambare stofomgevingen met poeders die een minimum ontstekingsenergie (MIE) van meer dan 10 mJ hebben. BFM-fittingen zijn niet geschikt om te gebruiken in ontvlambare gasomgevingen. Als de ontvlambare atmosfeer in- en extern wordt verwijderd, kan de BFM-fitting gebruikt worden. BFM beveelt het gebruik van een aardingsstrip aan.

Vacuüm

De BFM-fitting is bestand tegen een onderdruk van een waterkolom van 1000 mm. Voor nog hogere vacuümbestendigheid is optioneel een fitting met een anti-implosie verstevigingsring beschikbaar.

EFFECTIEF

Kosteneffectief

Vlint kan BFM-fittingen leveren die zijn gemaakt van diverse materialen zoals polyurethaan en urethaan. Deze materialen gaan in veel gevallen langer mee dan rubber en geweven alternatieven.

Wegen

Om beïnvloeding van delicate weegapparatuur te voorkomen, is Seeflex 020 ontwikkeld, gemaakt van een lichtgewicht polyurethaan. Een ademend foodgrade polyester manchet is ook beschikbaar. Een verlengde laskraag maakt het mogelijk om adapters zo te positioneren dat gebruik van standaard fittingen mogelijk is.

Vibratie apparatuur

Dat het lastig is om stofdichte verbindingen te maken op vibrerende apparatuur is algemeen bekend. De BFM-fitting is hiervoor de ideale oplossing.

Standaardisatie

Met de BFM-fitting standaardiseert u eenvoudig uw manchetten inventaris.

BFM-BROCHURE

Vlint biedt voor verschillende type productieprocessen BFM-fittingen aan. Meer informatie? Download de brochure.

CERTIFICERING

BFM-fittingen zijn onafhankelijk getest en voldoen aan de toonaangevende internationaal erkende wetgeving. Daarnaast is de manier waarop BFM-fittingen worden geproduceerd halal-gecertificeerd en is BFM fitting in het bezit van een koosjer-certificaat.